Plus lijn

In onze Plus lijn vindt u enkele speciale uitvoeringen en mogelijkheden om de urn te personaliseren. Voor een aantal geselecteerde urnen bestaat ook de mogelijkheid deze uit te laten voeren in cortenstaal. Dit is een weervast staal wat bekend staat om haar roestbruine kleur. Daarnaast zijn een aantal urnen verkrijgbaar in een bijzondere zwart-wit collectie, deze kleurstelling komt tot stand door middel van poedercoating.

Speciaal

Van een selectief aantal urnen zijn er speciale uitvoeringen beschikbaar met een hele eigen en unieke uitstraling.

Zwart wit

De tulp en de roos uit de Premium lijn en de bloemknop uit de Pure lijn in een bijzondere zwart-wit collectie. Door het aanbrengen van een witte en zwarte coating ontstaat een hele speciale en moderne uitstraling.

Bloemknop poedercoating
Poedercoating detail
Poedercoating zwart wit
Bloemknop wit

Cortenstaal

Voor een aantal geselecteerde urnen bestaat ook de mogelijkheid deze uit te laten voeren in cortenstaal. De roos uit de Premium collectie bestaat naast RVS ook in een uitvoering in cortenstaal. Cortenstaal is een weervast staal dat bekend staat om haar roestbruine kleur.

De roestlaag ontstaat wanneer het blanke materiaal wordt blootgesteld aan vocht en zuurstof. In de maanden en jaren na het plaatsen in de buitenlucht verandert deze laag en samen daarmee ook de kleur. In het begin zal de roest een felle bruinoranje kleur hebben, met de tijd gaat deze kleur veranderen. Eigenlijk wordt cortenstaal met het verstrijken van de tijd alleen maar mooier. Het heeft een mooie warme uitstraling.

Cortenstaal

Graveren

Bij Stainless Firm Memorials kunt u ook de urn laten graveren. Wij voorzien hiermee in de behoefte aan het persoonlijk maken van de urn door middel van een gravure. Veel voorkomend is het om de naam van de overledene in te laten graveren met daarbij de geboortedatum (met het geboorteteken in de vorm van het sterretje) en de sterfdatum (met het overlijdensteken in de vorm van een kruisje). Uiteraard behoren ook andere gewenste teksten tot de mogelijkheden. Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse lettertypen. We bespreken graag met u de mogelijkheden.